Pretty House Eltham
‚Äč

A couple of empty nesters wanted to create a 'sanctuary' for their retirement. They required space  for hobbies and visiting family, with interesting views that would link inside to outside. Notwithstanding the sloping site, this connection also had to be a physical one, with all spaces easily accessible. 

 

Combined with a number of existing protected trees, and the north-facing frontage, this created an interesting set of design constraints and opportunities.

The result is a house on one level with rooms opening off a north-south gallery space and forming a series of private courtyards that welcome in the sun.

P1020607a.jpg
Pretty House -  Eltham
P1020614a.jpg
P1020610a.jpg
P1020615a.jpg
P1020653a.jpg
P1020650a.jpg
P1020659a.jpg
P1020640a.jpg
P1020645a.jpg
P1020647a.jpg
P1020638a.jpg
P1020634a.jpg
P1020633a.jpg
P1020619a.jpg
P1020631a.jpg
P1020628a.jpg
P1020662a.jpg
P1020626a.jpg
P1020625a.jpg
P1020623a.jpg
P1020621a.jpg

created by lime-blue

  • facebook
  • Twitter Round
  • googleplus
  • flickr